Chakra

1. Rod

Rod chakra

2. Hara

Hara chakra

3. Solar plexus

Hara chakra

4 . Hjerte

5 .Hals

6. Pande

7. Krone

Chakra = Energihjul

Vi har hundredvis af chakraer over hele kroppen, deribalndt i håndfladerne og fodsålerne. Jeg har her fokuserede på de syv vigtigste chakraer, som er placeret langs rygsøjlen og er energicentre til kroppen og er kanaler for energi, der løber gennem kroppen. Disse chakra afbildes som spiraler eller cirkler. Når de rotere trækker de energi ind i og ud af kroppen. Liv og sundhed flyder gennem disse og og forbinder de fysiske lag med de følsesmæssige, mentale og spirituelle lag.


Disse centre påvirker kroppen ved at stimulerer hver sin hormonkirtel og hormonkirtlerne stimulerer hinanden og vores nervesystem. Vors chakra fungere som et komplet energisystem. Hvis et blot er ude af trit, kan det afbryde energiflowet i hele systemet, men roterer de problemfrit flyder energien.

 

De påvirkninger vi får udefra formidles indad med centrene som bindeledmellem med den ydre verden og vores legemer. Den energi der findes i centrene er individuel for hvert menneske og alt hvad vi oplever her i livet oplagres i centrene og i legemet. Det er de oplagrede erfaringer vi trækker på, når vi reagerer og opfører os som vi gør.

 

Cirkulationen i chakraet skaber en farve og jo mere klar farven er, jo bedre er funktionen i centret. Hvert center har sin egen vibration og derfor sin farve. Alle centrene er forbundet med hinanden ved rygraden og når der kommer en impuls, modtager de alle den samme information, men de reagerer forskelligt, i forhold til deres forskellige opgaver. 

  

De 7 chakra indeholder både fysiske og psykiske egenskaber og man bør holde sine chakra i balance, da det betyder at livsenergien kan flyde frit igennem hele din krop. Man kan bla. via healing - lys - lyd og positiv tænkning holde sine chakra i balance.