Intuition

Intuition - din mavefornemmelse

 

Hvad er det egentlig for en størrelse vi taler om, når vi taler om vores mavefornemmelse eller intuitionen som det også kaldes. Det er den oplevelse vi har, når vi instinktivt oplever at vide noget og som måske nogle gange er stik imod alt sund fornuft, men som alligevel giver menig for os og bare føles helt rigtigt. 

 

Har mavefornemmelse overhovedet noget med maven at gøre, kunne man hurtig tænke? Grunden til dette, er at vi nemlig rent fysisk reagerer på vores tanker og følelser bl.a. med maven "Solar Plezus" og maven er et af de mest følsomme organer vi har i kroppen. Det betyder, når vi "tænker med maven" i forhold til egoet, opnår vi ret hurtig en reaktion i forhold til vores tanker og følelser. 

 

Du er måske en af dem som føler at mavefornemmelse ikke er spor mystisk og at det er "noget" som ligger inden i os, da vi på denne måde tager ansvar for vores liv og dermed ikke placere visdommen udenfor rækkevidde. Jeg er helt enig og ser det på, som en visdom som ligger på vores interne driver, som vi har ejerskab over.

 

Jeg betragter det som et uundværligt redskab, da det er en god indikator for hvordan vi har det lige nu. Det handler om at lytte og det er her du og jeg kommer ind i billede. Vi ved, at vi alle har adgang til denne uendelig visdom og når vi så bevidst vælger at mærke efter, opnås en viden der hjælper os til at handle i overensstemmelse med hvad der rigtig for os.

 

Vi ved godt inderst inde, hvor vi kan finder svaret og ved også godt at vi kan vælge at lytte eller ikke at lytte. Måske vælger vi ikke at lytte, fordi vi har det svært ved svaret eller måske ved vi ikke helt rigtig hvordan den mærkes, altså svaret. 

  

Hvordan kan du kende din mavefornemmelse?

 

  1. Din mavefornemmelse kendetegnes når noget bare føles ”rigtigt” for dig. Ikke at du kan begrunde det med noget, sådan er det bare.
  2. Mavefornemmelsen kan viser sig en uro eller en knude i maven. Den må ikke forveksles med en følelse af usikkerhed for den kan du stadig have selvom du følger din mavefornemmelse.
  3. Mavefornemmelse kan være en blid og stille ro.

 

Burde vi altid følge vores mavefornemmelse selv om den ikke føles nemt, JA - men valget er vores. Nogen gange kan vi mærke, at det er rigtig at følge vores mavefornemmelse, da vores valg betyde meget i forhold til hvordan vi har det lige her og lige nu. Andre gange vælger vi bevidst, at det er det knapt så vigtigt og vælger det der er mest trygt. Det er helt okay at vælge det trygge, fremfor det der faktisk vil prøve os lidt af – det er der intet galt i. Det kan godt være, at det er det helt rigtige valg på det givende tidspunkt, men vi burde lytte mere til vores mavefornemmelse. Da den altid har "noget på hjertet" og det nytter at lytte også selvom en løsning kan forekomme som besværlig.

 

At stoppe med at vælge trygt, kan være det helt rigtige valg, da bekvemmeliges nødløsninger som er styret af frygt og angst ofte medføre en risiko for at vi på et tidspunkt opleve det, at være "kørt af sporet". Eller vi oplever, at livet kører parallel med den hovedvej, vi i virkeligheden ønsker at køre på.

 

MEN vi bør ikke fortvivle, da vi altid har et valg, som kan føre os tilbage også selvom vejen tilbage kan forekomme mere kompliceret, så er vi det værd.

 

 

Hvordan kan vi øve os i et lytte til den.:


Vi bør skabe ro nok i vores tanker, så vi rent faktisk kan mærke efter og det kan vi gøre via meditation eller mindfulness. Det kan være medvirkende til at vi begynder at fokusere selve nuet og det der er vigtig for os.

 

Hvert signal din krop sender dig hver dag er af stor betydning og er uendelig kilde til rigtig mange svar, de svar som er de helt rigtige for dig. Du kan med fordel bruge meditation til at styrke og fremme din intuition