Intution

Intution

Hvad er det egentlig for en størrelse vi taler om, når vi taler om vores mavefornemmelse eller intuitionen som det også kaldes. Jo, det er den oplevelse vi har, når vi instinktivt oplever at vide noget og som måske nogle gange er stik imod alt sund fornuft, men som alligevel giver menig for os og bare føles helt rigtigt. 

 

Er mavefornemmelse overhovedet noget med maven at gøre? Ja, det har det for grunden til dette, er at vi nemlig rent fysisk reagerer på vores tanker og følelser bl.a. med maven " solar plexus"

 

Maven er et af de mest følsomme organer vi har i kroppen. Det betyder, at når vi "tænker med maven" i forhold til egoet, opnår vi ret hurtig en reaktion i forhold til vores tanker og følelser. 

 

Mavefornemmelse giver os en viden inden for rækkevidde og giver os mulighed for at tage ansvar for vores liv. Vi kan se det som en visdom som ligger på vores interne driver, og som vi har ejerskab over.

 

Et uundværdigt redskab

Vores intuition er et uundværligt redskab, da den er en god indikator for hvordan vi har det lige nu. Det handler om at lytte og det er her du og jeg kommer ind i billede. Vi må vide, at vi alle har adgang til denne uendelig visdom og vi kan selv tillade os bevidst at mærke efter. For når vi lytter og mærker efter, opnår vi en viden der hjælper os til at handle i overensstemmelse med hvad der rigtig for os.

 

Vi ved godt inderst inde, hvor vi kan finder svaret og ved også godt at vi kan vælge at lytte eller ikke at lytte. Måske vælger vi ikke at lytte, fordi vi har det svært ved selve svaret eller måske fordi vi ikke helt rigtig ved hvordan den mærkes, altså SVARET. 

 

Burde vi altid følge vores mavefornemmelse selv om den ikke føles nemt. Ja det er rigtig - men valget er helt vores egen. 

 

Nogle gange vælger vi bevidst at overhøre vores intuition pga. egomæssige hensyn og vælger derfor det mest "trygge". Det kan være, at vi ikke er helt klar til den forandring der ligger i det rigtige valg. Mulighederne vil dukke op igen senere i vores liv og det er så her vi igen har et valg. På netop dette givende tidspunkt er vi måske mere klar til at lytter og klar til at følge vores mavefornemmelse.

 

Vores mavefornemmelse har altid "noget på hjertet" og det nytter at lytte også selvom en løsning kan forekomme som besværlig. Så vi må have tillid til os selv og stoppe med at vælge trygt bare fordi det føles bekvemmeligt. Da det nogle gange er en nødløsning som er styret af frygt og angst. For når vi gør netop dette vil det medføre en risiko for at vi gentager samme uhensigtsmæssige handlingsmønstre og der vil gøre at vi oplever nuet som om vi er "kørt af sporet eller at LIVET kører parallelt med os og med den livsvej, vi i virkeligheden ønsker at være på.

 

Vi må have tillid og slippe alt gammel frygt og fortvivle, da vi altid har et valg, som kan føre os videre hen imod det vi ønsker.

Hvordan genkender du din mave fornemmelse

 

  • Din mavefornemmelse kendetegnes ved du føler at noget bare føles ”rigtigt” for dig. Ikke at du kan begrunde det med noget, og det behøver du heller ikke – det er bare sådan
  • Mavefornemmelsen kan viser sig en uro eller en knude i maven. Den må ikke forveksles med en følelse af usikkerhed for den kan du stadig have selvom du følger din mavefornemmelse.
  • Mavefornemmelse kan være en blid og stille ro.

 

Forkæl dig selv

Meditation

Hvordan kan du øve dig i et lytte til den.:

 

Du må skabe ro nok i dine tanker, så du rent faktisk kan mærke efter og det kan du gøre via meditation eller mindfulness. Det vil være medvirkende til at du begynder at fokusere mere på selve nuet og det der følels helt rigtig for dig.

 

Hvert signal din krop sender hver dag er af stor betydning og inde i dig er der en uendelig kilde til rigtig mange svar. De svar som du mærker er helt rigtige for dig, hav blot tillid til dig selv og der er svar. 


Du kan med fordel bruge meditation til at styrke og fremme din intuition