Cupping Historie

Cupping histore

Cupping er måske ældre end akupunkturens og de første cupping-redskaber var horn fra dyr.

I Kina har man fundet bøger af silke i grave fra Han-dynastiet omkring Kristi fødsel omhandlende cupping. Adskillige ”klassikere” i litteraturen om cupping er skrevet i de sidste 2000 år. Som tiden er gået, omfatter metoden gradvist flere indikationer og er blevet mere avanceret.


I vesten og Mellemøsten har cupping været anvendt i mindst 4000 år. De gamle ægyptere menes at være blandt de første, som systematisk anvendte metoden. I det gamle Grækenland anbefalede hippokratiske cupping behandlingen til muskuloskeletalene sygdomme i ryg og gynækologiske lidelser, øre lidelser og lungesygdomme.


I Kina har man fundet bøger af silke, i grave fra Han-dynastiet fra omkring Kristi fødsel, som omhandlede cupping. I de seneste kliniske studier, ser man positive resultater af cupping hos patienter med sygdomme i bevægeapparatet, f.eks. knæ-og lænden, ryggen karpaltunnelsyndrom, kroniske nakkesmerter og meget andet.

Moderne medicin har b.la. fundet cupping virksom imod hudlidelser, muskler-og led symptomer, problemer i fordøjelsessystemet, dannelse af blodlegemer og positiv påvirkning af centralnervesystemet.

Gua sha

Gua Sha er en massageteknik fra Asien, hvor huden skrabes eller gnides hårdt med et stykke af horn. Det område der skal masseres smøres ind i olie, og musklerne skrabes/masseres i dybden med et særligt redskab.

Med gentagne strøg stryges hudens overflade, hvorved der sker en hurtig reaktion, og der kommer varme i området, og samtidigt lindrer det hurtigt eventuelle smerter.

Resultatet af Gua Sha massage ses hurtigt. De steder hvor der findes nedsat muskelfunktion, altså ringe gennemstrømning af ilt, blod og næringsstoffer, forekommer der røde prikker på huden, ligesom der kan forekomme blodudtrækninger/blå mærker, som dog forsvinder i løbet af få dage.

 

Gua Sha massage gør normalt ikke ondt, og man vil hurtigt mærke en betydelig lindring i muskulaturen.

Cupping & cuppingmassage & Gua - sha.:

 

Bestiller du en cupping / cupping massage, vil din hud blive påsmurt en god massageolie og derefter udføre jeg en let cuppingmassage på de aftalte områder på din krop,

 

Ryggen

Læggene

Lårene

Armene

Nakken.

 

Under cupping massagen vil de steder på kroppen hvor affaldsstofferne har ophobet bliver lokaliserede. Hvis du ønsker at jeg behandler de ømme områder med Gua - Sha eller stationær cupping, vil jeg gøre dette.

 

Når du kommer hjem, er det meget vigtigt at du drikker rigeligt med vand og du kan have brug for at slappe af.

 

OPLEVELSER EFTER BEHANDLING MED CUPPING:

 

Du vil opleve omgående bedring og lethed i kroppen.


De efterfølgende dag kan du opleve en midlertidig hovedpine og din urin blive mørkere, hvilket er helt almindelige udrensningssymptomer. Der kan forekomme træthed et par dage efter pga. de frigjorte affaldsstoffer.  Hvis du har fået sugemærker eller røde/lilla farvede prikker i huden, er dette bare tegn på, at der har været stagneret blod og affaldsstoffer i området der er blevet behandlet.  "Sugemærkerne” vil fortage sig i løbet af 5-10 dage.