Stationær cupping

Stationær cupping

Ved stationær cupping sidder cuppen på samme sted under hele behandlingen. De sættes på udvalgte områder / muskelgrupper og formålet med denne behandling er at trække stagnationer ud dermed øge blodgennemstrømningen i kroppens muskler og væv, samt at løsne gamle og fastsiddende affaldsstoffer. På denne måde skabes der dermed mere flow og smertelindring.


Behandlingen virker også afstressende og giver fornyet energi og kan med fordel gives jævnligt, som en wellness for både krop og sjæl. Cuppernes sættes i enten med let, medium eller hårdt undertryk, som tilpasses til den enkeltes problematik og sidder mellem 10 – 20 minutter alt efter hvad der tilsigtes i behandlingen.  Spændinger i musklerne skyldes ofte stagnationer og i mine behandlinger benytter jeg ofte cuppingmassage før den stationær cupping.

Når der er affaldsstoffer i bindevævet og evt. stagneret blodet huden bliver mørk når det bliver trukket til overfladen via sugekopperne. Det mørke blod kommer til overfladen og giver mærker og mærkerne er derfor en indikator for hvor slem din stagnationstilstand er.

Hvis du er sund i det bindevæv der arbejdes med, vil du blot blive let lyserød og rødmen vil forsvinde igen efter kort tid, er du derimod alvorligt stagneret, kan du få mærker der er lilla eller sorte. Mærkerne holder som regel kun et par dage, men hvis de er kraftige efter en alvorlig stagnation, kan der gå flere uger inden de forsvinder helt. Mærkerne er dog ganske ufarlige, og vil altid forsvinde over tid.

 

OPLEVELSER EFTER BEHANDLING MED CUPPING:

  • Omgående bedring og lethed i kroppen
  • Mørkere urin
  • Træthed et par dage efter, da frigjorte affaldsstoffer bliver udskilt
  • Røde/lilla farvede prikker i huden, som er tegn på, at der er stagneret blod og affaldsstoffer i området
  • Let ømhed i de områder der har modtaget behandlingen.